Schuldhulpverlening Capability Maturity Model

Over ons

Het SHV-CM Model is ontwikkeld door Jacomijn Kuiper en Marielle Fleuren. Samen hebben zij meer dan 40 jaar ervaring in de schuldhulpverleningsbranche.

 

Jacomijn, Bureau EV

Jacomijn Kuiper is de drijvende kracht achter bureau EV. Zij heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in motiveren en gedragsverandering. Ze heeft jarenlange ervaring met schuldhulpverlening, Motiverende Gespreksvoering en Budgetcoaching. Jacomijn Kuiper schreef het boek; Van Adviseren naar Motiveren en het Praktijkboek Budgetcoaching en geeft vele trainingen op dit vlak. De afgelopen jaren was zij o.a. senior beleidsmedewerker bij de gemeente Rotterdam en heeft zij binnen de NVVK met subsidie van SZW de leidraad Vroegsignalering geschreven. Daarnaast werkte zij als adviseur Landelijke Uitrol Vroegsignalering. Momenteel is zij mede-eigenaar van het online communicatieplatform SchuldendeBaas.

 

Mariëlle Fleuren, Asessor

Asessor is een organisatie met een brede ervaring op het gebied van advies, projectmanagement, opleiding, coaching en training, in het bijzonder binnen het werkveld van integrale schuldhulpverlening. Zij heeft ruime ervaring op het gebied van opleiding, coaching en training: het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe trainingen, en het actualiseren en aanpassen van bestaande trainingen. De kennisgebieden van de Asessor zijn divers.

De eigenaar/directeur van Asessor, Mariëlle Fleuren, draagt al vanaf het begin van de jaren negentig bij aan de ontwikkeling en uitvoering van een volwaardig opleidings- en trainingsaanbod voor de integrale schuldhulpverlening. Zij was enkele jaren lid van de commissie Schulden op lossen binnen de NVVK en is lid van de Normcommissie van de NEN 8048. De afgelopen jaren was ze o.a. senior-Beleidsmedewerker bij de gemeente Rotterdam en werkzaam adviseur van de landelijke uitrol Vroegsignalering Schulden met Subsidie van het Ministerie van SZW. Momenteel is zij, net als Jacomijn, mede-eigenaar van het online communicatieplatform SchuldendeBaas.

page.php